Teľací puding

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do rozpusteného masla zamiešame múku, trochu popražíme, zalejeme mliekom a odparíme na hustú kašu (bešamel). Do vychladnutého bešamelu zamiešame žĺtky, korenie, soľ, pomleté uvarené mäso a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, ktorú dáme do vodného kúpeľa a varíme asi tri štvrte hodiny. Uvarený puding opatrne vyklopíme. Podávame so zemiakovou kašou a s prívarkom alebo s kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená