Teľacia hruď na taliansky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Teľaciu hruď umyjeme, osušíme a rozkrojíme na plocho. Potom ju zľahka naklepeme. Na panvici rozpustíme časť oleja a masla, pridáme rozšľahané vajcia, zmiešame s postrúhaným syrom (najlepšie parmezánom), osolíme, okoreníme, pridáme posekanú petržlenovú vňať a miešame na miernom ohni. Keď sa vajcia začnú zrážať a zmes trochu zhustne, rozotrieme ju na pripravenú hruď, zvinieme ako závin a previažeme bielou niťou. V kastróli rozpustíme zvyšok oleja a masla, vložíme osolený a okorenený závin a opečieme po oboch stranách na prudkom ohni. Závin podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme na miernom ohni do mäkka. Hotový závin rozviažeme, nakrájame na porcie, upravíme na teple taniere a prelejeme vlastnou šťavou. Ako prílohu podávame varene zemiaky a zeleninový šalát.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená