Teľacia hruď na taliansky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Teľaciu hruď umyjeme, osušíme a rozkrojíme na plocho. Potom ju zľahka naklepeme. Na panvici rozpustíme časť oleja a masla, pridáme rozšľahané vajcia, zmiešame s postrúhaným syrom (najlepšie parmezánom), osolíme, okoreníme, pridáme posekanú petržlenovú vňať a miešame na miernom ohni. Keď sa vajcia začnú zrážať a zmes trochu zhustne, rozotrieme ju na pripravenú hruď, zvinieme ako závin a previažeme bielou niťou. V kastróli rozpustíme zvyšok oleja a masla, vložíme osolený a okorenený závin a opečieme po oboch stranách na prudkom ohni. Závin podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme na miernom ohni do mäkka. Hotový závin rozviažeme, nakrájame na porcie, upravíme na teple taniere a prelejeme vlastnou šťavou. Ako prílohu podávame varene zemiaky a zeleninový šalát.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Syrové placky

Náročnosť

Bačové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Jazyk na hubách 1.

Náročnosť