Teľacie mäso s kompótovým ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

600 g teľacieho mäsa zo stehna
60 g oleja
10 g hladkej múky
350 g hroznového a marhuľového kompótu
40 g tvrdého syra
80 g kuracej pečienky
10 g masla
soľ
1,5 dl bieleho vína

Postup receptu

Umyté a utierkou osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, pomúčime a opečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách. Rovnako opražíme nakrájanú kuraciu pečeň. Mäso s pečienkou odložíme na rozohriaty tanier a do šťavy pridáme kompótové ovocie s vínom a trochu povaríme. Potom na alobal položíme porciu ryže, opražené mäso, pečienku, kompótovú masu so šťavou, kúsok masla a plátok syra. Alobal dobre uzavrieme – okraje pritlačíme k sebe, aby nevytekala šťava a v predhriatej rúre pečieme asi 10 minút.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená