Teľacie pľúcka nakyslo

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Dobre očistenú koreňovú zeleninu, pľúcka, cibuľu, korenie, ocot a soľ vložíme do studenej vody a varíme asi pol druha hodiny (až kým pľúcka nezmäknú). Mäkké pľúcka oplákneme studenou vodou, a keď vychladnú, pokrájame ich na tenké rezance. Medzitým na rozpálenej masti upražíme cukor do hneda, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, zaprášime múkou, opražíme, podľa potreby prilejeme vývar z pľúcok a pripravíme hustú hladkú omáčku. Podľa chuti ju okyslíme octom alebo citrónovou šťavou, okoreníme mletým čiernym korením, prisladíme cukrom, pretrieme na pokrájané pľúcka a ešte chvíľu povaríme. Pľúcka na mise môžeme posypať pokrájaným údeným mäsom alebo šunkou. Podávame so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená