Teľacie stehno so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Teľacie stehno odblaníme, prešpikujeme prúžkami slaniny a osolíme. Do pekáča dáme slaninu pokrájanú na tenké plátky a pokrájanú surovú šunku, na to uložíme mäso, všetko podlejeme polievkou z kostí alebo vodou a prikryté udusíme do mäkka. Potom odkryjeme a dopečieme do červena. Medzitým šampiňóny olúpeme, pokrájame na plátky, trocha podusíme na masle, podlejeme polievkou alebo vodou, citrónovou šťavou a dezertným vínom, podľa chuti dosolíme a premiešame. Pokrájané mäso uložíme na misu a obložíme podusenými šampiňónmi a udusenou zeleninou.
Podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená