Teľacie závitky na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Rezne naklepeme, osolíme, potrieme pripravenou plnkou, zvinieme, previažeme motúzom, obalíme múkou a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Slaninu pokrájame nadrobno, pridáme olej, ktorý zostal z pečenia, cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme. Do tohto základu vložíme opečené závitky, zalejeme polievkou z kostí, prikryjeme a udusíme do mäkka. Z mäkkých závitkov odstránime motúz a uložíme ich na teplú misu. Šťavu precedíme, nalejeme do nej kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a trocha citrónovej šťavy, a omáčku povaríme. Závitky trocha polejeme šťavou a zvyšok šťavy podávame v omáčniku.
Plnka: Mäso zomelieme, osolíme, pridáme žĺtky, cibuľu pokrájanú nadrobno a opraženú na masle, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby strúhanku.
Podávame s knedľou a s hlávkovým alebo uhorkovým šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená