Postup receptu
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme jemný kryštálový cukor a vareškou zamiešame práškový cukor. Plech vyložíme papierom, na ktorom sme si vopred vyznačili dva
rovnaké obdĺžniky. Ušľahanú zmes dáme do vrecúška s ozdobnou hviezdičkovou rúrkou a pravidelne nastriekame na jeden obdĺžnik spodok torty a na druhý vrch torty. Obidva diely poprášime cukrom a v mierne vyhriatej rúre pečieme pól druha až dve hodiny. Je dobré, ak môžeme tortu nechať ešte 2 až 3 hodiny v rúre sušiť. Upečené, dobre vysušené obdĺžniky prenesieme na rovnú dosku a necháme vychladnúť. Papier odstránime tak, že ho cez okraj dosky ohýbame a upečenú hmotu pomaly posunujeme. Na upečený spodok natrieme do výšky asi 2 až 3 cm ušľahanú smotanu, do ktorej sme zamiešali postrúhanú čokoládu, nožom uhladíme a prikryjeme druhou časťou upečenej bielkovej hmoty. Podľa možnosti hneď podávame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ