Torta bezé

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme jemný kryštálový cukor a vareškou zamiešame práškový cukor. Plech vyložíme papierom, na ktorom sme si vopred vyznačili dva
rovnaké obdĺžniky. Ušľahanú zmes dáme do vrecúška s ozdobnou hviezdičkovou rúrkou a pravidelne nastriekame na jeden obdĺžnik spodok torty a na druhý vrch torty. Obidva diely poprášime cukrom a v mierne vyhriatej rúre pečieme pól druha až dve hodiny. Je dobré, ak môžeme tortu nechať ešte 2 až 3 hodiny v rúre sušiť. Upečené, dobre vysušené obdĺžniky prenesieme na rovnú dosku a necháme vychladnúť. Papier odstránime tak, že ho cez okraj dosky ohýbame a upečenú hmotu pomaly posunujeme. Na upečený spodok natrieme do výšky asi 2 až 3 cm ušľahanú smotanu, do ktorej sme zamiešali postrúhanú čokoládu, nožom uhladíme a prikryjeme druhou časťou upečenej bielkovej hmoty. Podľa možnosti hneď podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená