Torta „Kongo“

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom, potom pridáme tuhý sneh a primiešame múku. Cesto rozotrieme do kruhu na mastný papier, na ktorom je tortovou formou vyznačený kruh. Takýchto kolies upečieme šesť. Potrieme ich upáleným karamelovým cukrom a vychladnuté spájame kávovou pinkou; vrchný diel nenatrieme. Boky torty zahladíme plnkou a tortu uložíme do chladu. Potom ju polejeme čokoládovo u polevou a ozdobíme plnkou.
Plnka: Do okrúhlej nádoby dáme silný kávový vývar, žĺtok, krémový prášok so zlatým klasom a nad parou miešame do úplného zhustnutia. Do vychladnutého primiešame maslo a cukor a vymiešame do penista.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená