Torta Malakov

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vysypeme práškovým cukrom, dno formy vyložíme vrstvou rozpolených dlhých piškót, na ne rozotrieme mandľový krém, naň uložíme okrúhle piškóty a tak pokračujeme, až kým forma nie je plná. Poslednú vrstvu majú tvoriť piškóty. Tortu zaťažíme a v chladničke necháme aspoň jeden deň stuhnúť. Pred podávaním tortu vyklopíme na misu, povrch potrieme marhuľovým lekvárom a ozdobíme osladenou šľahačkou a piškótami.
Mandľový krém: Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor s vanilínovým cukrom, po jednom žĺtky a dobre premiešame. Potom za stáleho miešania pridáme sladkú smotanu, ktorú sme prevarili a nechali vychladnúť, a olúpané zomleté mandle.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená