Torta Malakov

Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vysypeme práškovým cukrom, dno formy vyložíme vrstvou rozpolených dlhých piškót, na ne rozotrieme mandľový krém, naň uložíme okrúhle piškóty a tak pokračujeme, až kým forma nie je plná. Poslednú vrstvu majú tvoriť piškóty. Tortu zaťažíme a v chladničke necháme aspoň jeden deň stuhnúť. Pred podávaním tortu vyklopíme na misu, povrch potrieme marhuľovým lekvárom a ozdobíme osladenou šľahačkou a piškótami.
Mandľový krém: Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor s vanilínovým cukrom, po jednom žĺtky a dobre premiešame. Potom za stáleho miešania pridáme sladkú smotanu, ktorú sme prevarili a nechali vychladnúť, a olúpané zomleté mandle.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ