Tvarohové buchty

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme cukor, droždie, rozpustený tuk, žĺtok, soľ a vlažné mlieko. Vypracujeme cesto a necháme ho nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenom lopári asi na hrúbku palca a pokrájame na rovnaké obdĺžniky, ktoré plníme plnkou. Okraje cesta spojíme a stlačíme, aby bola plnka dobre zabalená, a buchty ukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba. Každú pomastíme aj po bokoch, aby sa pri pečení nezlepili. Necháme ich nakysnúť a pečieme v stredne teplej rúre. Z tohto cesta môžeme pripraviť aj iné tvary, ako napríklad podkovy, hrebienky, bavorské dolky, pletenky a pod.
Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom, so žĺtkom, s vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou.
Namiesto tvarohu môžeme použiť aj lekvár, mak a pod.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tatranské rezy

Náročnosť

Snehová omeleta

Náročnosť

Milánske špagety

Náročnosť

Zeleninové predjedlo s majonézou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Sladké palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút