Tvarohové buchty

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme cukor, droždie, rozpustený tuk, žĺtok, soľ a vlažné mlieko. Vypracujeme cesto a necháme ho nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenom lopári asi na hrúbku palca a pokrájame na rovnaké obdĺžniky, ktoré plníme plnkou. Okraje cesta spojíme a stlačíme, aby bola plnka dobre zabalená, a buchty ukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba. Každú pomastíme aj po bokoch, aby sa pri pečení nezlepili. Necháme ich nakysnúť a pečieme v stredne teplej rúre. Z tohto cesta môžeme pripraviť aj iné tvary, ako napríklad podkovy, hrebienky, bavorské dolky, pletenky a pod.
Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom, so žĺtkom, s vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou.
Namiesto tvarohu môžeme použiť aj lekvár, mak a pod.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krehké košíčky s marhuľami

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Barania polievka

Náročnosť

Hovädzie hašé

Náročnosť

Cviklový šalát 3.

Náročnosť

Zapekané zemiaky s vajcom a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút