Tvarohový závin

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme soľ, ocot, olej a vlažnú vodu a dobre vypracujeme na redšie cesto, ktoré necháme asi štvrť hodiny stáť na pomúčenom lopári prikryté zohriatym kastrólom. Na stôl rozprestrieme čistý obrus, posypeme ho múkou a bochník cesta roztiahneme na ňom po dĺžke. Potrieme ho rozpusteným tukom, aby sa nelepilo, a potom cesto vyťahujeme do šírky po celom stole. Pretretý tvaroh rozmiešame s vajcom, postrúhanou citrónovou kôrou, cukrom a so smotanou. Vytiahnuté cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a potrieme pripraveným tvarohom. Potom ho pomocou obrusu (naddvihnutím) stočíme, dáme na vymastený plech, potrieme masťou a dáme piecť. Upečený posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapekaný karfiol 1.

Náročnosť

Cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Slepé ryby

Náročnosť

Zapečený karfiol 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Hubert Royal

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút