Údená fazuľová polievka

Klasika, po ktorej sa každý bude zalizovať!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
152 Receptov

Postup receptu

  1. Na túto polievku odporúčame kúpiť obyčajnú fazuľu, ktorú necháme napučať cez noc vo vode. Ráno vodu zlejeme, fazuľu dáme do hrnca spolu s cibuľou, strúčikmi cesnaku, údeným rebrom, bobkovými listami a klobásou. Zalejeme studenou vodou a varíme približne 50 minút.

  2. Medzitým si zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Po 50 minútach pridáme k varenému mäsu aj nakrájanú zeleninu. V prípade potreby podlejeme opäť vodou. Varíme 25 minút.

  3. Vyberieme mäso a cibuľu. Nakoniec si pripravíme zápražku z 3 pl vody a múky. Zmes vylejeme do polievky a varíme ďalších 15 minút. Máme hotovo. Servírujeme s opečeným chlebíkom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rýchly slivkový koláč s mrveničkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
pečivo
Dezerty pečivo

Kardamónové uzlíky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
grécka kuchyňa

Kurací gyros s domácim pita chlebom

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
havajská kuchyňa

Lososová poké miska

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
pšeno
fit recept rýchly recept zdravé

Pšenoto

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
prílohy

Vynikajúce domáce hranolky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina