Údená fazuľová polievka

Klasika, po ktorej sa každý bude zalizovať!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.59
229 Receptov

Postup receptu

  1. Na túto polievku odporúčame kúpiť obyčajnú fazuľu, ktorú necháme napučať cez noc vo vode. Ráno vodu zlejeme, fazuľu dáme do hrnca spolu s cibuľou, strúčikmi cesnaku, údeným rebrom, bobkovými listami a klobásou. Zalejeme studenou vodou a varíme približne 50 minút.

  2. Medzitým si zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Po 50 minútach pridáme k varenému mäsu aj nakrájanú zeleninu. V prípade potreby podlejeme opäť vodou. Varíme 25 minút.

  3. Vyberieme mäso a cibuľu. Nakoniec si pripravíme zápražku z 3 pl vody a múky. Zmes vylejeme do polievky a varíme ďalších 15 minút. Máme hotovo. Servírujeme s opečeným chlebíkom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Citrónovo-makové sušienky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
zmrzlina
Dezerty

Domáca vanilková zmrzlina s kúskami malín

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
bôčik
česká kuchyňa slovenská kuchyňa

Pečený bravčový bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
polievky

Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút