Vajcia s bešamelovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme cibuľu pokrájanú na plátky, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list a za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Uvarenú omáčku precedíme. Vajcia uvaríme na tvrdo, rýchlo ich schladíme a olúpeme. Štyri vajcia pozdĺžne rozpolíme, uložíme na misku, zalejeme pripravenou omáčkou a ozdobíme žĺtkom z piateho vajca, ktorý postrúhame na hrubom strúhadle, listmi hlávkového šalátu a reďkovkami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážaná žemľa

Náročnosť

Hovädzie mäso s rajčiakovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Teľacie stehno so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny