Vajcia v kyslej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do vriacej zmesi octu s vodou v pomere 1 : 2 opatrne rozbijeme vajcia jedno po druhom a varíme 5 minút. Potom ich dierkovanou naberačkou alebo lyžicou vyberieme a vložíme na 3 minúty do studenej vody. Vajcia urovnáme na misu a polejeme kyslou omáčkou.
Omáčka: Odvar, v ktorom sa varili vajcia zriedime vodou, aby omáčka nebola priveľmi kyslá. Odmeriame 2 dl horúceho odvaru, za stáleho miešania ho nalejeme do kyslej smotany, v ktorej sme rozmiešali múku, žítky, soľ a rascu, a povaríme. Keď je omáčka hustá, rozriedime ju odvarom alebo smotanou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená