Ingrediencie
4 vajcia
200 g mlieka (2 dl)
soľ
60 g žemle
100 g vareného údeného mäsa
10 g oleja
10 g cibule
zelený petržlen
mleté čierne korenie
10 g masla
20 g krupice
- 4 ks Vajce
- 2 dl Mlieko polotučné
- 60 g Žemľa
- 100 g Bravčové mäso
- 10 g Olej stolný
- 10 g Cibuľa
- 10 g Maslo
- 20 g Krupica
Postup receptu
Postrúhanú cibuľu zapeníme v kastróliku na oleji. Potom ju zalejeme mliekom, pridáme vajcia, soľ korenie, posekaný zelený petržlen a všetko spolu dobre rozšľaháme metličkou na sneh. Nakoniec do pripravenie masy primiešame údené mäso pokrájané na drobné kocky a tak isto pokrájanú kôrky zbavenú žemľu. Masu rozdelíme do štyroch vymastených šálok vysypaných krupicou. Šálky vložíme do kastróla s vodou (voda má siahať do jednej tretiny šálok) a na miernom ohni prikryté varíme asi 8 – 10 minút. Uvarenú sadlinu nožom zo strán uvoľníme a vyklopíme na taniere. Podávame s potlačenými zemiakmi a šalátom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ