Ingrediencie
4 vajcia
200 g mlieka (2 dl)
soľ
60 g žemle
100 g vareného údeného mäsa
10 g oleja
10 g cibule
zelený petržlen
mleté čierne korenie
10 g masla
20 g krupice
Postup receptu
Postrúhanú cibuľu zapeníme v kastróliku na oleji. Potom ju zalejeme mliekom, pridáme vajcia, soľ korenie, posekaný zelený petržlen a všetko spolu dobre rozšľaháme metličkou na sneh. Nakoniec do pripravenie masy primiešame údené mäso pokrájané na drobné kocky a tak isto pokrájanú kôrky zbavenú žemľu. Masu rozdelíme do štyroch vymastených šálok vysypaných krupicou. Šálky vložíme do kastróla s vodou (voda má siahať do jednej tretiny šálok) a na miernom ohni prikryté varíme asi 8 – 10 minút. Uvarenú sadlinu nožom zo strán uvoľníme a vyklopíme na taniere. Podávame s potlačenými zemiakmi a šalátom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ