Vajcová sadlina s údeným mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

4 vajcia
200 g mlieka (2 dl)
soľ
60 g žemle
100 g vareného údeného mäsa
10 g oleja
10 g cibule
zelený petržlen
mleté čierne korenie
10 g masla
20 g krupice

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Postrúhanú cibuľu zapeníme v kastróliku na oleji. Potom ju zalejeme mliekom, pridáme vajcia, soľ korenie, posekaný zelený petržlen a všetko spolu dobre rozšľaháme metličkou na sneh. Nakoniec do pripravenie masy primiešame údené mäso pokrájané na drobné kocky a tak isto pokrájanú kôrky zbavenú žemľu. Masu rozdelíme do štyroch vymastených šálok vysypaných krupicou. Šálky vložíme do kastróla s vodou (voda má siahať do jednej tretiny šálok) a na miernom ohni prikryté varíme asi 8 – 10 minút. Uvarenú sadlinu nožom zo strán uvoľníme a vyklopíme na taniere. Podávame s potlačenými zemiakmi a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená