Vanilkové rožteky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor, orechy, žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Na chladnom mieste ho necháme odležať asi 20 min. Potom cesto rozdelíme na štyri časti. Na pomúčenej doske z každej urobíme valec, ktorý pokrajáme na rovnaké menšie kúsky a postupne z nich formujeme rožteky. Ukladáme ich na suchý plech a pomaly upečieme. Ešte teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parížske kocky

Náročnosť

Majonéza

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút