Veľkonočná torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme sparené, olúpané a zomleté mandle a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh spolu s múkou. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a v mierne teplej rúre pomaly upečieme. Vychladnutú tortu rozrežeme, naplníme plnkou, spojíme, povrch polejeme citrónovou polevou a ozdobíme malými farebnými cukríkmi (lentilkami).
Plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme olúpané mandle posekané nahrubo, rum a niekoľko zaváraných marhúľ pokrájaných nadrobno.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená