Veľkonočná torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme sparené, olúpané a zomleté mandle a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh spolu s múkou. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a v mierne teplej rúre pomaly upečieme. Vychladnutú tortu rozrežeme, naplníme plnkou, spojíme, povrch polejeme citrónovou polevou a ozdobíme malými farebnými cukríkmi (lentilkami).
Plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme olúpané mandle posekané nahrubo, rum a niekoľko zaváraných marhúľ pokrájaných nadrobno.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

kyslá fazuľová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Svieži jablkový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Malinové alebo černicové víno

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cuketové placky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Marhuľový koktail

Náročnosť