Veľkonočný baranček

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Cukor, celé vajcia, žĺtky, vanilínový cukor a postrúhanú citrónovú kôru miešame asi 30 minút. Potom pridáme citrónovú šťavu, tuhý sneh ušľahaný z bielkov, múku a zľahka premiešame.
Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou, rozotrieme do nej cesto a v stredne vyhriatej rúre upečieme do ružová (asi 45 minút). Upečeného barančeka opatrne vyklopíme, z hrozienok alebo cukríkov mu spravíme oči, posypeme ho vanilínovým cukrom a okolo krku mu uviažeme farebnú stužku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená