Vianočka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky rozsekáme maslo, pridáme trocha postrúhaného muškátového orieška, postrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru, trocha soli, vanilínový a práškový cukor, vykysnutý kvások, žĺtky a s vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, primiešame olúpané mandle posekané nahrubo, očistené hrozienka a dobre vypracujeme. Z cesta upletieme jednu veľkú alebo dve malé vianočky, preložíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou a znova necháme kysnúť. Dobre vykysnutú vianočku potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme olúpanými mandľami posekanými nahrubo a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená