Vianočná čokoládová torta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame z 2/3 preosiateho práškového cukru. Potom pridáme po jednom žĺtky, vanilkový cukor, preosiate kakao a vymiešame do spenenia. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme zvyšok cukru. Múku a strúhanku preosejeme s kypriacim práškom a striedavo ju pridávame k vymiešaným žĺtkom spolu s vyšľahaným snehom a zomletými mandľami. Polovicu cesta vlejeme do tortovej formy, ktorú vytrieme tukom a vysypeme múkou. Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme. Upečený korpus nožom oddelíme od okrajov formy a po uvoľnení obruče za pomoci dlhého noža zosunieme na dosku. Druhú polovicu cesta upečieme takým istým spôsobom. Na druhý deň pláty prekrojíme ostrým nožom a spojíme ich plnkou. Boky tiež potrieme plnkou a vrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou. Plnka: Múku premiešame s troškou mlieka, lyžicou cukru, pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, vanilkový cukor, preosiate kakao a za stáleho šľahania uvaríme vo vodnom kúpeli na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s preosiatym cukrom a po lyžiciach pridávame k nemu uvarenú kašu. Dobre vyšľaháme. Poleva: Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom roztopíme polámanú čokoládu s margarínom. Keď je poleva hladká, polejeme ňou pripravenú tortu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená