Viedenské knedličky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Deň-dva staré žemle pokrájame na malé kocky. V mlieku rozšľaháme vajce, soľ, muškátový oriešok, posekanú zelenú petržlenovú vňať a rozpustené maslo. Takto pripraveným mliekom pokropíme pokrájané žemle, pridáme múku, zľahka premiešame a necháme chvíľku stáť. Potom masu rozdelíme na osem rovnakých kúskov a sformujeme okrúhle knedličky, ktoré vo vriacej osolenej vode varíme na miernom ohni asi 7 -8 minút. Uvarené knedličky vyberieme a popicháme drievkom alebo rozkrojíme napoly. Podávame posypané strúhankou opraženou na masle alebo ako prílohu k niektorému hlavnému jedlu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mozgová polievka 2.

Náročnosť

Martinské podkovy

Náročnosť

Polievka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút