Ingrediencie
1 celé kurča, prsia, alebo stehná podľa vlastnej chuti
soľ
múka – výberová polohrubá
3-5 ks vajec
sezamové semená
olej Vénus
Postup receptu
Umyjeme celé kurča (prsia, alebo stehná podľa vlastnej chuti), pripravíme si soľ, múku, 3-5 ks vajec, sezamové semená, olej Vénus a panvicu (môže biť aj grilovacia). Kurča si naporcírujeme a osolíme, do jednej misy dáme múku, do druhej rozbité vajíčka, soľ, trošku studenej vody a rozšľaháme ich a až potom pridáme sezamové semená (iba trochu nasypeme). Dame na šporák panvicu, nalejeme olej a necháme ho zohriať. Kusy kurčiat obalíme v múke, potom vo vajíčku, dáme do panvice a opekáme. Pozor na olej, treba ho sem tam stíšiť, aby sa kurča nepripálilo a nevytvárala sa pena, ale nesmie sa vyprážať veľmi pomaly, ale tak akurát (keď treba tak aj viac krát z každej strany). Takýmto spôsobom je kurča veľmi lahodné a nie veľmi ťažké. Takýmto spôsobom sa dá vyprážať karé aj krkovička. K vyprážanému kurčaťu sa podávajú rôzne prílohy a aj šaláty podľa vlastného výberu a chuti. Prajem dobrú chuť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ