Vyprážané rizolety

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme vajce, soľ, mlieko a toľko vody, aby vzniklo tekuté cesto, ktoré nahladko vymiešame a necháme štvrť hodiny stáť. Na rozpálenú a pomastenú panvicu dávame naraz asi dve lyžice cesta, ktoré rýchlo rozlejeme po celej panvici a upečieme palacinky. Upečené palacinky uložíme na lopár, a to polovicami na seba, takže tvoria súvislý pás, ktorý natrieme mäsovou plnkou, stočíme a pokrájame na rovnaké kúsky. Obalíme ich v múke, v rozšľahanom vajci, v strúhanke a vyprážame.
Plnka: V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, spolu prehrejeme, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašu. Potom pridáme uvarené zomleté mäso, soľ a korenie. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Omelety s orieškami

Náročnosť

Fazuľová polievka s rajčinovým pretlakom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Šošovicová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút

Rybací paprikáš

Náročnosť