Vyprážaný mozog 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Mozgy prelejeme horúcou vodou a zbavíme všetkých žíl a blán. Potom ich pokrájame na väčšie kúsky, osolíme a obalíme múkou, rozšľahanými vajcami a strúhankou. Na panvici rozpálime masť alebo olej, obalené mozgy vypražíme z oboch strán, necháme odkvapkať a potrieme rozpáleným maslom.
Podávame s postrúhaným chrenom, majonézou alebo tatárskou omáčkou a so zemiakmi. Vhodnou prílohou je akýkoľvek zeleninový šalát, prípadne hríbiky nakladané v octe.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vianočné bonbóny

Náročnosť

Znojemský guláš

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Krémový puding

Náročnosť

Rezance s kapustou

Náročnosť

Oriešková bábovka

Náročnosť