Vysmážené rízky

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Vyberieme mäso podľa chuti, resp. podľa dostupnosti, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, vajcia, strúhanku, klepáčik na mäso, drevený lopárik, taniere, resp. misky v ktorých budeme mäso obaľovať, panvicu na vysmážanie a olej. Mäso by malo byť ideálne chladené, môže byť aj mrazené, ktoré sme si deň predtým vybrali z mrazáku a nechali voľne rozmraziť ideálne v spodnej časti chladničky. Mäso naklepeme na požadovanú veľkosť dreveným, resp. kovovým klepáčom na drevenej doske, môžeme prikryť mikroténovým sáčikom kvôli odskakovaniu kúskov mäsa a šťavy. Ak máme mäso naklepané osolíme ho a okoreníme podľa chuti. Múku vysypeme napr. do hlbokého taniera, vajce rozšľaháme vydličkou v ďalšom tanieri, môžeme osoliť, a strúhanku taktiež dáme do ďalšieho taniera. Mäso obalíme najrpv v hladkej múke, následne ponoríme do rozšľahaného vajca a nakoniec do strúhanky. Na panvicu nalejeme olej do výšky cca 1 cm a necháme ho rozpáliť. Následne rízky vysmažíme do zlatista z oboch strán. Podávame s prílohou napr. varenými zemiakmi, ryžou, slovenským šalátom a pod. Prajem dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Slivkový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Omeleta s pórom

Náročnosť

Tekvicový prívarok na leči

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút