Zajac morený na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Z kože stiahnutého, vypitvaného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Vložíme ho do porcelánovej nádoby, zalejeme vychladnutým moridlom a necháme ho moriť na chladnom mieste 2 – 3 dní.
Príprava moridla: do vriacej vody dáme variť očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, koreniny a osolíme. Pred dovarením zeleniny pridáme ocot. Spolu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
Na tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zajaca prešpikujeme prúžkami slaniny, pokrájame na menšie kúsky, vložíme na cibuľu, podlejeme moridlom a spolu so zeleninou z moridla dáme do rúry dusiť. Počas dusenia polievame zajaca vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Necháme povariť a pretrieme cez sito, pridáme horčicu a polejeme mäso. Šťava nesmie byt veľmi hustá. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať soľ, ocot, horčicu. Ako prílohu podávame žemľovú knedľu alebo cestovinu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená