Postup receptu
Z kože stiahnutého, vypitvaného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Vložíme ho do porcelánovej nádoby, zalejeme vychladnutým moridlom a necháme ho moriť na chladnom mieste 2 – 3 dní.
Príprava moridla: do vriacej vody dáme variť očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, koreniny a osolíme. Pred dovarením zeleniny pridáme ocot. Spolu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
Na tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zajaca prešpikujeme prúžkami slaniny, pokrájame na menšie kúsky, vložíme na cibuľu, podlejeme moridlom a spolu so zeleninou z moridla dáme do rúry dusiť. Počas dusenia polievame zajaca vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Necháme povariť a pretrieme cez sito, pridáme horčicu a polejeme mäso. Šťava nesmie byt veľmi hustá. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať soľ, ocot, horčicu. Ako prílohu podávame žemľovú knedľu alebo cestovinu.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ