Postup receptu
Najprv si pripravíme palacinky:
Do časti mlieka dáme 2 vajcia, osolíme a za stáleho miešania pridáme po troche múku. Cesto dobre vypracujeme, aby v ňom nezostali hrčky, a nakoniec rozriedime zvyšným mliekom. Omeletovú panvicu dobre nahrejeme, potrieme olejom, nalejeme na ňu primeranú časť cesta a upečieme tenké palacinky z obidvoch strán do zlata.
Palacinky odložíme a pripravíme si pečienkovú plnku.
Pečienková plnka:
Pokrájanú cibuľu zapeníme na pokrájanej rozpraženej údenej slaninke, pridáme pokrájanú pečeň a sprudka opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, majorán a zomelieme.
Nakoniec si pripravíme zmes, ktorou budeme palacinky potierať: Kyslú smotanu si vylejeme do misky a primiešame postrúhaný tvrdý syr, a štipku soli. Dobre premiešame.
Pečienkovou plnkou naplníme palacinky a poukladáme ich vedľa seba do Jánskej misy. Na poukladané palacinky vylejeme zmes z kyslej smotany a postrúhaného tvrdého syra, rovnomerne to rozotrieme po palacinkách a navrch posypeme zvyšnú slaninku pokrájanú na kocky. Zapečieme to v rúre pri 150°C zhruba pol hodinku.
Pozor! Jánsku misu nezakrývame. palacinky necháme voľne pripiecť. Dobrú chuť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ