Zapekané palacinky plnené pečienkou

Náročnosť
Čas prípravy
35 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Najprv si pripravíme palacinky:
Do časti mlieka dáme 2 vajcia, osolíme a za stáleho miešania pridáme po troche múku. Cesto dobre vypracujeme, aby v ňom nezostali hrčky, a nakoniec rozriedime zvyšným mliekom. Omeletovú panvicu dobre nahrejeme, potrieme olejom, nalejeme na ňu primeranú časť cesta a upečieme tenké palacinky z obidvoch strán do zlata.
Palacinky odložíme a pripravíme si pečienkovú plnku.

Pečienková plnka:
Pokrájanú cibuľu zapeníme na pokrájanej rozpraženej údenej slaninke, pridáme pokrájanú pečeň a sprudka opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, majorán a zomelieme.

Nakoniec si pripravíme zmes, ktorou budeme palacinky potierať: Kyslú smotanu si vylejeme do misky a primiešame postrúhaný tvrdý syr, a štipku soli. Dobre premiešame.

Pečienkovou plnkou naplníme palacinky a poukladáme ich vedľa seba do Jánskej misy. Na poukladané palacinky vylejeme zmes z kyslej smotany a postrúhaného tvrdého syra, rovnomerne to rozotrieme po palacinkách a navrch posypeme zvyšnú slaninku pokrájanú na kocky. Zapečieme to v rúre pri 150°C zhruba pol hodinku.
Pozor! Jánsku misu nezakrývame. palacinky necháme voľne pripiecť. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená