Zapekané rezance

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z múky, vajca a vody vypracujeme rezancové cesto, ktoré na pomúčenom lopári natenko rozvaľkáme a necháme oschnúť. Potom nakrájame rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené rezance scedíme, prelejeme studenou vodou a pomastíme. Časť ich dáme na vymastený pekáč, potrieme lekvárom, posypeme zomletými orechmi a kladieme ďalšiu vrstvu; vrchnú vrstvu majú tvoriť rezance. Potom ich pokvapkáme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Podávame posypané cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená