Zapekané varené knedličky

V smotane dobre rozmiešame soľ a žĺtky. Pridáme múku a dobre spolu vypracujeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Do 1 litra mlieka primiešame cukor, vanilku a necháme zovrieť. Z cesta lyžicou namočenou vo vriacom mlieku berieme malé knedličky, ktoré dávame do vriaceho mlieka a uvaríme po oboch stranách. Uvarené vyberieme dierkovanou lopatkou. Ohňovzdornú misu vymastime, vysypeme strúhankou a vložíme do nej vrstvu knedličiek. Polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme očistenými hrozienkami, mletými orechmi a práškovým cukrom. Zakryjeme knedličkami a opakujeme, pokiaľ nám zásoba stačí. Na vrch dáme vrstvu knedličiek a polejeme maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Podávame s kompótom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ