Zapekané varené knedličky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

V smotane dobre rozmiešame soľ a žĺtky. Pridáme múku a dobre spolu vypracujeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Do 1 litra mlieka primiešame cukor, vanilku a necháme zovrieť. Z cesta lyžicou namočenou vo vriacom mlieku berieme malé knedličky, ktoré dávame do vriaceho mlieka a uvaríme po oboch stranách. Uvarené vyberieme dierkovanou lopatkou. Ohňovzdornú misu vymastime, vysypeme strúhankou a vložíme do nej vrstvu knedličiek. Polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme očistenými hrozienkami, mletými orechmi a práškovým cukrom. Zakryjeme knedličkami a opakujeme, pokiaľ nám zásoba stačí. Na vrch dáme vrstvu knedličiek a polejeme maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Podávame s kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Maďarská roštenka

Náročnosť

Na pánsku jazdu: Beton Old Fashioned

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bravčové rebierko

Náročnosť

Ryba v kapuste

Náročnosť