Zapekaný ementálsky syr

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Tenké krajčeky chleba na masle opečieme. Z ementálskeho syra nakrájame plátky, poukladáme ich na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného a jadrovníkov zbaveného jablka. Syr a jablká krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme ohňovzdornú misu a ukladáme do nej postupne chlieb, syr a jablko, až kým sa misa naplní po vrch. Dáme do rúry zapiecť, a keď sa syr začína topiť, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtky, osolíme, okoreníme a dochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Znova krátko zapečieme tak, že vznikne jednoliata hmota. Ihneď podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jahodová plnka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Viedenská roštenka

Náročnosť

Halušky

Náročnosť