Zapekaný karfiol so šunkou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Karfioly očistíme, umyjeme a dáme variť do horúcej osolenej vody. Keď sú karfioly polomäkké, potom ich vyberieme, rozpolíme a dáme na pripravený pekáč. Porciu karfiolu pokryjeme plátkami šunky. Zo 100 g masla a hladkej múky pripravíme zápražku, ktorú zriedime mliekom a dobre povaríme. Potom ju odstavíme a do horúcej vmiešame polovicu postrúhaného syra a žĺtky. Touto omáčkou prelejeme pripravený karfiol, posypeme zvyškom syra, pokvapkáme maslom a necháme zapiecť. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky poliate maslom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená