Zaprávané teľacie mäso

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Teľaciu hruď alebo pliecko umyjeme a vložíme na niekoľko minút do horúcej vody, aby zbelelo. Na rozpálenom masle opražíme do zlata koreňovú zeleninu pokrájanú na tenké plátky a kúsok citrónovej kôry. Potom zmes zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou a chvíľu povaríme. Mäso pokrájame na kocky, osolíme, pridáme k zelenine a pomaly udusíme do mäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju šťavou z mäsa a povaríme. Do omáčky pridáme hríbiky pokrájané na plátky a osobitne udusené na masle, citrónovú šťavu, trocha potlčeného muškátového kvetu, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko chvíľu povaríme. Pred podávaním primiešame v troche mlieka rozšľahaný žĺtok, osobitne uvarený karfiol rozobratý na ružičky a udusené mäso so zeleninou.
Podávame so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená