Postup receptu
Teľaciu hruď alebo pliecko umyjeme a vložíme na niekoľko minút do horúcej vody, aby zbelelo. Na rozpálenom masle opražíme do zlata koreňovú zeleninu pokrájanú na tenké plátky a kúsok citrónovej kôry. Potom zmes zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou a chvíľu povaríme. Mäso pokrájame na kocky, osolíme, pridáme k zelenine a pomaly udusíme do mäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju šťavou z mäsa a povaríme. Do omáčky pridáme hríbiky pokrájané na plátky a osobitne udusené na masle, citrónovú šťavu, trocha potlčeného muškátového kvetu, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko chvíľu povaríme. Pred podávaním primiešame v troche mlieka rozšľahaný žĺtok, osobitne uvarený karfiol rozobratý na ružičky a udusené mäso so zeleninou.
Podávame so zemiakmi.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ