Zaprávaný králik

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené predné mäso z králika sparíme vriacou vodou, osušíme čistou utierkou, pokrájame na porcie a osolíme. Na 40 g roztopeného masla opražíme pokrájanú mrkvu, cibuľu, fazuľové struky, pór a pridáme zelený hrášok. Na zvyšnom masle podusíme pripravené porcie králika, podlejeme ich polievkou alebo vriacou vodou a udusíme do polomäkka. Potom pridáme podusenú zeleninu, svetložltú zápražku pripravenú z nasucho opraženej múky a masla, trocha podlejeme a udusíme do mäkka. Nakoniec primiešame sladkú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, a nadrobno pokrájanú zelenú petržlenovú vňať.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vianočný vyprážaný kapor

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Hovädzia roštenka s rascou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Višňový kompót s vanilkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vyprážané jahňa

Náročnosť

Uhorková omáčka

Náročnosť