Závin z hovädzieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, osušíme a rozrežeme na plát, ktorý naklepeme, osolíme a poukladáme naň plátky slaniny a kúsky kapie. Stočíme a previažeme niťou. Na tuku opražíme do zlata pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a trošku horúcej vody. Závin opečieme na masti zo všetkých strán, potom vložíme k cibuli a dusíme pod pokrievkou, až pokiaľ je mäso mäkké. V priebehu dusenia mäso polievame šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a ešte dobre povaríme. Keď sa začne šťava od tuku oddeľovať, pridáme smotanu. Omáčku precedíme a podávame s pokrájaným závinom, zemiakmi a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zajac na kyslo

Náročnosť

Srnčí chrbát 1.

Náročnosť

Bravčové stehno na čerstvých hríboch

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hovädzí guláš

Náročnosť

Vyprážaný vajcový hrášok

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút