Závin z hovädzieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, osušíme a rozrežeme na plát, ktorý naklepeme, osolíme a poukladáme naň plátky slaniny a kúsky kapie. Stočíme a previažeme niťou. Na tuku opražíme do zlata pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a trošku horúcej vody. Závin opečieme na masti zo všetkých strán, potom vložíme k cibuli a dusíme pod pokrievkou, až pokiaľ je mäso mäkké. V priebehu dusenia mäso polievame šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a ešte dobre povaríme. Keď sa začne šťava od tuku oddeľovať, pridáme smotanu. Omáčku precedíme a podávame s pokrájaným závinom, zemiakmi a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Polievka Hašé 1.

Náročnosť

Bryndzová nátierka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Barania polievka

Náročnosť

Makový závin

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny