Závin z hovädzieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, osušíme a rozrežeme na plát, ktorý naklepeme, osolíme a poukladáme naň plátky slaniny a kúsky kapie. Stočíme a previažeme niťou. Na tuku opražíme do zlata pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a trošku horúcej vody. Závin opečieme na masti zo všetkých strán, potom vložíme k cibuli a dusíme pod pokrievkou, až pokiaľ je mäso mäkké. V priebehu dusenia mäso polievame šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a ešte dobre povaríme. Keď sa začne šťava od tuku oddeľovať, pridáme smotanu. Omáčku precedíme a podávame s pokrájaným závinom, zemiakmi a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Knedle s vajcom

Náročnosť

Ríbezľové rezy 2.

Náročnosť

Uhorkový šalát

Náročnosť

Strapačka

Náročnosť

Krupicový trhanec

Náročnosť