Zavinuté jahňacie rezne

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

320 g jahňacieho mäsa zo stehna
soľ
mleté čierne korenie
1 vajce
80 g údeného vareného mäsa
100 g kyslej uhorky
20 g údenej slaniny
60 g cibule
pol lyžičky paradajkového pretlaku
10 g hladkej múky

Postup receptu

Z umytého, osušeného mäsa nakrájame 4 rezne, naklepeme ich, osolíme, poprášime mletým čiernym korením a naplníme plnkou, ktorú zabalíme do mäsa. Zavinuté rezne omotáme bielou niťou. V kuchte rozpražíme na drobné kocky pokrájanú slaninu a za stáleho miešania na nej zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme zavinuté rezne, pretlak, bobkový list, podlejeme naberačkou horúcej posolenej vody, kuchtu uzavrieme a rezne v nej dusíme asi 25 – 30 minút. Zo zmäknutých rezňov odstránime niť, šťavu zaprášime múkou, povaríme a precedíme na rezne.
Plnka: Z posoleného vajca a lyžičky oleja urobíme praženicu, primiešame do nej na kocky pokrájané údené mäso a kyslú uhorku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážaný syr

Náročnosť

Ryba na modro

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Plnená kačica 2.

Náročnosť