Ingrediencie
320 g jahňacieho mäsa zo stehna
soľ
mleté čierne korenie
1 vajce
80 g údeného vareného mäsa
100 g kyslej uhorky
20 g údenej slaniny
60 g cibule
pol lyžičky paradajkového pretlaku
10 g hladkej múky
- 320 g Jahňacina
- 1 ks Vajce
- 80 g Bravčové mäso
- 100 g Uhorka kyslá
- 20 g Slanina
- 60 g Cibuľa
- 0.5 cl Paradajkový pretlak
- 10 g Múka hladká
Postup receptu
Z umytého, osušeného mäsa nakrájame 4 rezne, naklepeme ich, osolíme, poprášime mletým čiernym korením a naplníme plnkou, ktorú zabalíme do mäsa. Zavinuté rezne omotáme bielou niťou. V kuchte rozpražíme na drobné kocky pokrájanú slaninu a za stáleho miešania na nej zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme zavinuté rezne, pretlak, bobkový list, podlejeme naberačkou horúcej posolenej vody, kuchtu uzavrieme a rezne v nej dusíme asi 25 – 30 minút. Zo zmäknutých rezňov odstránime niť, šťavu zaprášime múkou, povaríme a precedíme na rezne.
Plnka: Z posoleného vajca a lyžičky oleja urobíme praženicu, primiešame do nej na kocky pokrájané údené mäso a kyslú uhorku.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ