Závitky z hovädzieho mäsa na víne

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté mäso pokrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, trocha potrieme horčicou, položíme na ne štvrtky na tvrdo uvareného vajca, kúsok údeného mäsa a uhorku, stočíme a ihlicou uzavrieme. Takto pripravené závitky obalíme hladkou múkou, opečieme na horúcom oleji a vyberieme na tanier. Do zvyšného oleja dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a chvíľu podusíme. Potom pridáme závitky, osolíme, podlejeme trochou horúcej vody a prikryté dusíme. Mäkké závitky vyberieme a odstránime ihlice. Šťavu pretrieme cez sito, pridáme víno, lekvár a spolu povaríme. Hotovú šťavu podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou a vložíme do nej závitky, aby sa prehriali. Podávame s jemnou knedľou alebo s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená