Závitky z hovädzieho mäsa na víne

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté mäso pokrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, trocha potrieme horčicou, položíme na ne štvrtky na tvrdo uvareného vajca, kúsok údeného mäsa a uhorku, stočíme a ihlicou uzavrieme. Takto pripravené závitky obalíme hladkou múkou, opečieme na horúcom oleji a vyberieme na tanier. Do zvyšného oleja dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a chvíľu podusíme. Potom pridáme závitky, osolíme, podlejeme trochou horúcej vody a prikryté dusíme. Mäkké závitky vyberieme a odstránime ihlice. Šťavu pretrieme cez sito, pridáme víno, lekvár a spolu povaríme. Hotovú šťavu podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou a vložíme do nej závitky, aby sa prehriali. Podávame s jemnou knedľou alebo s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená