Zeleninový mozoček

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Umytý očistený kel pokrájame na tenké rezance, zelenú fazuľu na kratšie kúsky, karfiol rozoberieme na ružičky. Na rozohriaty olej dáme kel s fazuľkou a umytými rozštvrtenými paradajkami, soľ a chvíľu prikrité dusíme vo vlastnej šťave. Potom pridáme ružičky z karfiolu, podlejeme horúcou vodou a dodusíme. K udusenej zelenine prilejeme rozšľahané vajíčka a miešame do zhustenia. Zeleninový mozoček okoreníme posekaným zeleným petržlenom a mletým čiernym korením. Na jeho prípravu môžeme použiť i jeden druh zeleniny, prípadne s prídavkom hríbov. Ako prílohu podávame zemiaky alebo len čierny chlieb.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená