Zelerový šalát s karfiolom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do vriacej osolenej vody dáme očistený prekrojený zeler a uvaríme do polomäkka. Potom ho vyberieme a v tej istej vode uvaríme umytý očistený karfiol, takisto len do polomäkka. Karfiol vyberieme, rozoberieme na ružičky, premiešame so zelerom pokrájaným na kocky alebo plátky a s majonézou. Vodu zo zeleniny použijeme do polievky.
Majonéza: Žĺtok vymiešame so soľou a za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej. Majonézu dochutíme citrónovou šťavou alebo octom. Môžeme pridať posekanú zelenú petržlenovú vňať alebo pokrájanú pažítku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená