Zemiaková harmonika

Zvyknem z tohto všetkého urobiť jedlo na celý plech, čiže nakrájam všetko na kolieska, premiešam a dám piecť, ale keď mám čas a chuť, tak sa pohrám trošku s tým a vytvorím takéto harmoniky alebo hrebienky. Očistíme si zemiaky, pokiaľ majú peknú, oku lahodiacu šupku, tak ju môžeme nechať a zemiaky riadne umyjeme. Moje boli také všelijaké, tak som len jeden nechala nedotknutý. Nakrájame si slaninku, klobásku, cibuľu, cesnak. Ono je vlastne na každom, čo si do nich naukladá, či len slaninku s cibuľkou, alebo klobásku s cesnakom, alebo úplne inú kombináciu. Zemiaky si nakrájame asi tak v pol cm vzdialenosti, ale nie až úplne do spodku, aby sa zemiak nerozpadol. No a vkladáme do neho podľa chute a nálady všetko, čo sme si nachystali. Pripravíme si tak všetky zemiačiky, ktoré naukladáme do pekáčika, osolíme, okoreníme a po troške polejeme každý zemiak olejom. Zakryjeme alobalom a dáme piecť asi tak na 200 stupňov, 45 minút – záleží od toho, aký druh zemiakov máte a ako veľké sú. Keď už si myslíte, že by mohli byť, či už podľa fantastickej vône, čo sa šíri bytom alebo hodiniek, vrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na 5-10 minút. A môžeme si plniť brušká. U nás takéto jedlá jednoznačne s kyslou kapustou, ale príloha je len na Vás.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ