Zemiakové karbonátky s údeným mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Uvarené zemiaky prelisujeme a k vychladnutým pridáme uvarené, na drobné kúsky pokrájané údené mäso, l vajce, soľ, posekanú petržlenovú vňať a trošku mletého čierneho korenia. Všetko v miske dobre premiešame. Potom formujeme malé karbonátky, ktoré namáčame v hladkej múke, rozšľahanom vajci a obaľujeme v strúhanke. Vyprážame v rozohriatom oleji do zlatista. Podávame s hlávkovým šalátom. Zemiakové karbonátky môžeme obaľovať i v cestíčku z 2 vajec, ½ dl piva, niekoľko lyžíc hladkej múky a l lyžičky korenia Vegeta-karí.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená