Zemiakové karbonátky s údeným mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Uvarené zemiaky prelisujeme a k vychladnutým pridáme uvarené, na drobné kúsky pokrájané údené mäso, l vajce, soľ, posekanú petržlenovú vňať a trošku mletého čierneho korenia. Všetko v miske dobre premiešame. Potom formujeme malé karbonátky, ktoré namáčame v hladkej múke, rozšľahanom vajci a obaľujeme v strúhanke. Vyprážame v rozohriatom oleji do zlatista. Podávame s hlávkovým šalátom. Zemiakové karbonátky môžeme obaľovať i v cestíčku z 2 vajec, ½ dl piva, niekoľko lyžíc hladkej múky a l lyžičky korenia Vegeta-karí.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené mini papričky s bryndzou s údenou chuťou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Rýchly demikát

Náročnosť

Zemiaková kaša so slaninou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút