Zemiakové mištičky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, pridáme múku, do ktorej pokrájame tuk, potom pridáme žĺtky, soľ, lyžicu mlieka a spracujeme na cesto, ktoré necháme na chladnom mieste stuhnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenom lopári na hrúbku ½ cm, trikrát ho preložíme (ako maslové cesto) a znova necháme na chladnom mieste stuhnúť. Opakujeme to tri razy. Nakoniec cesto rozvaľkáme asi na hrúbku stebla a vykrajujeme kolieska. Z polovice koliesok vykrojíme uprostred malé kolieska. Na pomastený plech uložíme plné kolieska, potrieme ich rozšľahaným vajcom, priložíme kolieska s vykrojeným stredom a tiež ich potrieme vajcom. Pečieme ich v dobre vyhriatej rúre. Upečené mištičky“ môžeme plniť brusnicami. Podávame k zverine.“

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cesnakové maslo

Náročnosť

Zapekané palacinky plnené pečienkou

Náročnosť
Čas prípravy
35 minút

Kurací šalát 1.

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút