Zemiakové mištičky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, pridáme múku, do ktorej pokrájame tuk, potom pridáme žĺtky, soľ, lyžicu mlieka a spracujeme na cesto, ktoré necháme na chladnom mieste stuhnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenom lopári na hrúbku ½ cm, trikrát ho preložíme (ako maslové cesto) a znova necháme na chladnom mieste stuhnúť. Opakujeme to tri razy. Nakoniec cesto rozvaľkáme asi na hrúbku stebla a vykrajujeme kolieska. Z polovice koliesok vykrojíme uprostred malé kolieska. Na pomastený plech uložíme plné kolieska, potrieme ich rozšľahaným vajcom, priložíme kolieska s vykrojeným stredom a tiež ich potrieme vajcom. Pečieme ich v dobre vyhriatej rúre. Upečené mištičky“ môžeme plniť brusnicami. Podávame k zverine.“

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená