Zemiakové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme soľ, vodu a vypracujeme obyčajné rezancové cesto, ktoré necháme asi 15 minút stáť. Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme asi na hrúbku ½ cm. Zemiaky očistíme, uvaríme, pretrieme cez sito, pridáme polovicu cibule posekanej nadrobno a opraženej na oleji a dobre rozmiešame. Na polovičku rozvaľkaného cesta lyžičkou dávame malé kôpky zemiakov a druhou polovicou ich prikryjeme. Cesto okolo zemiakov stlačíme a ostrôžkou vykrajujeme pirôžky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené vyberieme a polejeme druhou polovicou cibule opraženej na oleji.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená