Zemiakové placky s mäsom a hubami

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

4 zemiaky
1/2 litra mlieka
2 vajcia
4 lyžice hrubej múky
Náplň:
30 g masla
1 plátok cibule
1/2 menšieho karfiolu
150 g vareného údeného mäsa alebo salámy
2 vajcia
huby

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme do mlieka, osolíme, pridáme vajcia, zahustíme hrubou múkou a vymiešame hustejšie cesto. Z cesta vyvaľkáme hrubšie placky a postupne ich opečieme na tukom vymastenej panvici. Plnku pripravíme tak, že na masle opražíme nadrobno pokrájané mäso, vajcia a všetko spolu popražíme. Ak máme huby, pridáme do plnky za hrsť udusených húb. Placky potrieme na tanieri plnkou a podávame so špenátom alebo surovým zeleninovým šalátom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Teľacie mäso s kompótovým ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Zeleninová vegánska polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hríby so zeleninou

Náročnosť

Zemiaky s tvarohom

Náročnosť

Vyprážané jablkové kolieska

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina