Zemiakové placky s mäsom a hubami

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

4 zemiaky
1/2 litra mlieka
2 vajcia
4 lyžice hrubej múky
Náplň:
30 g masla
1 plátok cibule
1/2 menšieho karfiolu
150 g vareného údeného mäsa alebo salámy
2 vajcia
huby

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme do mlieka, osolíme, pridáme vajcia, zahustíme hrubou múkou a vymiešame hustejšie cesto. Z cesta vyvaľkáme hrubšie placky a postupne ich opečieme na tukom vymastenej panvici. Plnku pripravíme tak, že na masle opražíme nadrobno pokrájané mäso, vajcia a všetko spolu popražíme. Ak máme huby, pridáme do plnky za hrsť udusených húb. Placky potrieme na tanieri plnkou a podávame so špenátom alebo surovým zeleninovým šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Citrónový puding

Náročnosť

Piškóta s maizenou

Náročnosť

Slivkový prívarok

Náročnosť

Hydinové ragú

Náročnosť

Drobenka – rýchly koláč

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút