Zemiakové placky s mäsom a hubami

4 zemiaky
1/2 litra mlieka
2 vajcia
4 lyžice hrubej múky
Náplň:
30 g masla
1 plátok cibule
1/2 menšieho karfiolu
150 g vareného údeného mäsa alebo salámy
2 vajcia
huby
Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme do mlieka, osolíme, pridáme vajcia, zahustíme hrubou múkou a vymiešame hustejšie cesto. Z cesta vyvaľkáme hrubšie placky a postupne ich opečieme na tukom vymastenej panvici. Plnku pripravíme tak, že na masle opražíme nadrobno pokrájané mäso, vajcia a všetko spolu popražíme. Ak máme huby, pridáme do plnky za hrsť udusených húb. Placky potrieme na tanieri plnkou a podávame so špenátom alebo surovým zeleninovým šalátom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ