Žemle plnené tvarohom 1.

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Zo žemlí odkrojíme vrchy a pomocou malej lyžičky vyberieme z nich striedku. Do mlieka pridáme vajce, cukor, rozpustené maslo, všetko spolu dobre premiešame a v tom namáčame spodky žemlí, dáme ich na vymastený pekáč, naplníme tvarohovou plnkou, prikryjeme navlhčenými vrchmi, pekáč prikryjeme a v rúre pečieme asi 25 – 30 minút. Pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.
Plnka: tvaroh rozmiešame so žĺtkami, hrozienkami, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým a práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Domáca majonéza

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Cesnaková omáčka k mäsu
cesnak omáčka zeleninová omáčka

Cesnaková omáčka k mäsu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Marhuľový kompót – podľa mojej maminky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
Lokše s kapustou
jedlo zo zemiakov lokše

Lokše s kapustou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Rýchla karfiolová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút