Žemľový zvitok

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Žemle pokrájame na malé kocky a pokvapkáme studeným mliekom. V mise vymiešame maslo so soľou, žĺtkami, s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a mletým muškátovým kvetom, pridáme žemľu navlhčenú mliekom a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vymastený maslom a vysypaný preosiatou strúhankou a upečieme do ružová. Z upečeného zvitku môžeme povykrajovať kolieska alebo ho pokrájať na štvorčeky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Gratinovaný karfiol

Náročnosť

Salámové misky s vajcami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahodová plnka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút