Žemľový zvitok

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žemle pokrájame na malé kocky a pokvapkáme studeným mliekom. V mise vymiešame maslo so soľou, žĺtkami, s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a mletým muškátovým kvetom, pridáme žemľu navlhčenú mliekom a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vymastený maslom a vysypaný preosiatou strúhankou a upečieme do ružová. Z upečeného zvitku môžeme povykrajovať kolieska alebo ho pokrájať na štvorčeky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mramorová bábovka

Náročnosť

Karfiolové podlupky

Náročnosť

Jablkový obláčik

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jelenie stehno na slanine

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút