Žĺtkové listy

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Na lopár preosejeme múku, pridáme žĺtky, trochu soli, maslo a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku ½ cm. Cesto pokrájame asi na 15 obdĺžničkov a do prostriedku každého dáme lyžičku lekváru rozmiešaného so zomletými mandľami. Okraje cesta potrieme bielkom a preložíme do tvaru listov. Dáme do stredne teplej rúry a upečené posypeme vanilkovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Madeirská omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pečené zemiaky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cvikla

Náročnosť