Žĺtkové listy

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Na lopár preosejeme múku, pridáme žĺtky, trochu soli, maslo a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku ½ cm. Cesto pokrájame asi na 15 obdĺžničkov a do prostriedku každého dáme lyžičku lekváru rozmiešaného so zomletými mandľami. Okraje cesta potrieme bielkom a preložíme do tvaru listov. Dáme do stredne teplej rúry a upečené posypeme vanilkovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Smotanové zemiaky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Syrová nátierka 2.

Náročnosť

Vyprážané zemiakové krokety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Jahodový koláč

Náročnosť