Žĺtkové venčeky z odpaľovaného cesta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Vodu so soľou a margarínom privedieme do varu, potom vsypeme múku a miešame stále vareškou tak dlho, až sa cesto nelepí na nádobu a varešku. Potom nádobu stiahneme zo sporáka a ešte premiešame. Do polovychladnutého vmiešame celé vajcia. Z pripraveného cesta nastriekame vrecúškom na plech venčeky. Po upečení venčeky rozkrojíme a na spodnú polovicu nastriekame krém, prikryjeme vŕškom. Venček namočíme do polevy a necháme zaschnúť.
Krém: 2/3 vody, sušené mlieko, cukor a vanilkový cukor uvedieme do varu. Potom prilejeme zvyšok vody s vanilkovým pudingom a rozšľahanými žĺtkami. Varíme 3 minúty za stáleho šľahania. Do polovychladnutého krému vmiešame maslo.
Poleva: Všetky suroviny miešame až pokiaľ poleva zhustne a je celkom hladká.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Turecký med

Náročnosť

Ragú zo zajaca

Náročnosť

Zemiakový šalát s majonézou ala Iva

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Balkánsky vývar

Náročnosť