Žĺtkové venčeky z odpaľovaného cesta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Vodu so soľou a margarínom privedieme do varu, potom vsypeme múku a miešame stále vareškou tak dlho, až sa cesto nelepí na nádobu a varešku. Potom nádobu stiahneme zo sporáka a ešte premiešame. Do polovychladnutého vmiešame celé vajcia. Z pripraveného cesta nastriekame vrecúškom na plech venčeky. Po upečení venčeky rozkrojíme a na spodnú polovicu nastriekame krém, prikryjeme vŕškom. Venček namočíme do polevy a necháme zaschnúť.
Krém: 2/3 vody, sušené mlieko, cukor a vanilkový cukor uvedieme do varu. Potom prilejeme zvyšok vody s vanilkovým pudingom a rozšľahanými žĺtkami. Varíme 3 minúty za stáleho šľahania. Do polovychladnutého krému vmiešame maslo.
Poleva: Všetky suroviny miešame až pokiaľ poleva zhustne a je celkom hladká.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená