Žĺtkové venčeky

Mlieko alebo vodu prevaríme s maslom (alebo umelým tukom). Do vriaceho po častiach vsypeme múku a miešame, až kým sa cesto nechytá na varešku. Potom ho odstavíme a miešame až do vychladnutia. Do vychladnutej zmesí za stáleho miešania pridáme po jednom vajcia a dobre vymiešame. Na slabo vymastený plech nastriekame pomocou vrecúška s ozdobnou rúrkou venčeky, ktoré v dobre vyhriatej rúre upečieme. Rúru spočiatku neotvárame, aby venčeky napuchli. Upečené venčeky rozkrojíme ostrým nožom, naplníme krémom a polejeme citrónovou polevou.
Krém: V mlieku rozhabarkujeme žĺtky, cukor, trocha potlčenej vanilky, múku a zemiakovú múčku a vo vodnom kúpeli šľaháme do zhustnutia. Do hotového krému zamiešame podľa chuti rum.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ