Znojemská hovädzia pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na kastról dáme masť, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nadrobno a zmes opražíme. Pridáme mäso, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme vývarom z kostí alebo vriacou vodou a v dobre vyhriatej rúre upečieme do polomäkka. Potom pridáme víno a všetky koreniny, podľa potreby podlejeme vriacou vodou a dodusíme. Šťavu z mäsa precedíme, pretrieme do nej mäkkú zeleninu a nakoniec ju ochutíme sójovou omáčkou alebo masoxom. Upečené mäso pokrájame, primiešame nadrobno pokrájané kyslé uhorky. a trocha zalejeme šťavou. Zvyšok šťavy nalejeme do omáčnika.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kapustnica

Náročnosť

Pečeňový zvitok

Náročnosť

Srbské filé

Náročnosť

Pečený bôčik so zemiakovými šúľancami

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Rezance s kapustou

Náročnosť

Chlebová polievka

Náročnosť