Znojemská hovädzia pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na kastról dáme masť, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nadrobno a zmes opražíme. Pridáme mäso, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme vývarom z kostí alebo vriacou vodou a v dobre vyhriatej rúre upečieme do polomäkka. Potom pridáme víno a všetky koreniny, podľa potreby podlejeme vriacou vodou a dodusíme. Šťavu z mäsa precedíme, pretrieme do nej mäkkú zeleninu a nakoniec ju ochutíme sójovou omáčkou alebo masoxom. Upečené mäso pokrájame, primiešame nadrobno pokrájané kyslé uhorky. a trocha zalejeme šťavou. Zvyšok šťavy nalejeme do omáčnika.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tatranské rezy

Náročnosť

Miešané rizoto

Náročnosť

Omeleta so syrom

Náročnosť

Biskupský chlebíček 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút