už 3274 receptov

Pridaj recept

Ingrediencia: bujón - masox

ingrediencia:
bujón - masox


Recepty z ingrediencie: bujón - masox - uvarte si jedlo podľa Gurmán.sk.

Nájdených: 41 receptov Strana 1 z 3: 1 2 3 ďalšia »

Mrkvová polievka so žĺtkom

Mrkvová polievka so žĺtkom 200 g mrkvy, 40 g masla, 20 g hladkej múky, 1 1/4 litra vývaru z kostí alebo voda, 1 mäsoxová kocka, 2 dl sladkej smotany, 1 žĺtok, soľ

Zobraziť recept


Plnené zemiaky 1.

Plnené zemiaky 1. 8 zemiakov, 15 dkg mletého mäsa (najlepšie sviečkovice alebo roštenky), 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, curry, vegeta, 3 vajcia, 2 - 3 lyžice mlieka, bujón, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 1/2 l vývaru, lyžica postrúhaného syra, malý paradajkový pretlak, lyžica múky, cukor, citrónová šťava

Zobraziť recept


Zemiakový guláš so smotanou

Zemiakový guláš so smotanou 2 veľké cibule, 1 kg zemiakov, 1/2 kocky masoxu, 120 g tuku, 3 dl smotany, 50 g múky, 3 špekáčky, soľ, rasca, červená paprika

Zobraziť recept


Mozgová polievka 1.

Mozgová polievka 1. 30 g cibule, 30 g tuku, 100-150 g koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva), 200 g mozgu, voda, masox alebo voda, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1 žemľa

Zobraziť recept


Kyslá polievka s hubami 1.

Kyslá polievka s hubami 1. 500 g zemiakov, rasca, soľ, 250 g čerstvých alebo 80 g sušených húb (hríby, kuriatka, kozáky a pod.), 1 1/2 dl šľahačky, 5 dl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, 1 kocka mäsoxu, kôpor, zázvor

Zobraziť recept


Mrkvová polievka so smotanou

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Mrkvová polievka so smotanou 1 zväzok mladej mrkvy, 1 1/2 lyžice masla, 1 1/2 lyžice hladkej múky, vývar alebo bujón z kocky, šálka čerstvej smotany, 1/2 šálky cukrového hrášku, soľ, petržlenová vňať

Zobraziť recept


Špekáčikový guláš

Špekáčikový guláš olej, 2 cibule, 1 lyžica hladkej múky, paprika, voda, 800 g zemiakov, 500 g špekáčikov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 kocka mäsoxu, 1 feferón

Zobraziť recept


Pažítková polievka

Pažítková polievka 50 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 50 g krupice, 1 1/4 litra vývaru z kostí (alebo v 1 1/4 l vody rozpustíme slepačí bujón), 2 žĺtky, 50 g postrúhaného syra, soľ, 2 viazaničky pažítky, 1/4 muškátového orecha

Zobraziť recept


Špeciálna smotanová polievka

Špeciálna smotanová polievka 1 cibuľa, 2 malé uhorky, kôra zo 1/4 citróna, 8 ks kapary, 1 bobkový list, 50 g masla, 30 g hladkej múky, 8 dl vody, 3 dl kyslej smotany, sardelová pasta, 1/2 kocky masoxu, worchesterová omáčka, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Zobraziť recept


Fazuľový guláš

Fazuľový guláš 500 g hovädzieho mäsa na guláš, 150 g fazule, 160 g cibule, 20 g oleja, 10 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 2 dl mlieka, 1/4 l bujónu, mletá červená paprika

Zobraziť recept


Polievka zo zemiakovej kaše

Polievka zo zemiakovej kaše 2 naberačky zemiakovej kaše, 2 lyžice oleja, 1 menšia cibuľa, 1 mrkva, trochu zeleru, 1 kocka slepačieho alebo hovädzieho bujónu, pažítku, zelerovú alebo petržlenovú vňať, soľ

Zobraziť recept


Šošovica po francúzsky

Šošovica po francúzsky 500 g šošovice, 1/2 1 červeného vína, 250 g prerastanej slaniny, 1 cibuľa, 2 páry, 2 malé mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 kocky masoxu, 1 bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, 4 kusy bravčového karé, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 2 veľké lyžice oleja

Zobraziť recept


Kelový prívarok 1.

Kelový prívarok 1. 400 g kelu, vývar z kostí (alebo masox), soľ, 40 g slaniny, 80 g cibule, 20 g masti, 20 g hladkej múky, majorán, rasca, mleté čierne korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, ocot, soľ

Zobraziť recept


Sardelová omáčka 1.

Sardelová omáčka 1. 40 g masla, 1/2 menšej cibule, 40 g hladkej múky, 2 dl smotany, 4 sardelky, 10 g masla, 1/2 kocky masoxu, soľ

Zobraziť recept


Cesnaková omáčka 1.

Cesnaková omáčka 1. 80 g masti, 70 g hladkej múky, 5 strúčikov cesnaku, soľ, 1 l hovädzieho vývaru alebo masoxu

Zobraziť recept

Strana 1 z 3: 1 2 3 ďalšia »